Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis z třídní schůzky 24.4.2018

26. 4. 2018

Vážení rodiče,

ráda bych vám poděkovala nejen za téměř 100% účast na třídní schůzce, ale hlavně za pomoc a práci, kterou s vašimi dětmi máte. Pomáháte tím nejen jim, ale i mě a já si toho velmi vážím. Všechny děti jsou moc šikovné a odvedly spoustu práce ve znalostech, dovednostech, samoobsluze a také v chování. Každé z nich je šikovné na něco jiného a dohromady tvoří prima třídu, ve které ráda učím a je mi s nimi dobře. I když jsou někdy dny, kdy bych je „ždímala jak froté ručník“, ale tak to má správně ke zdravému klima třídy být. Doufám, že byly všechny děti včera doma pochváleny, protože si to opravdu zaslouží.

 

Zápis z třídní schůzky dne 24.4.2018

  1. Prosím o zaslání omluvenek nejpozději do 3 dne prostřednictvím sms, emailu, telefonu, dopisem. Do třech dní se započítávají i sobota a neděle. To znamená, když vaše dítě nepřijde v pátek, tak nejpozději v pondělí ráno se musíte ze zákona ozvat, co se děje, proč stále není ve škole.

  2. Příští rok začíná plavání. Letos se konalo již v září. Plavání je ohodnoceno známkou. Případnou neúčast je nutné omluvit potvrzením od lékaře.

  3. Žáci, kteří dojíždějí autobusem, nebo mají kroužky brzy po zkončení vyučování, nahlásí tuto informaci třídní učitelce, která je bude posílat na oběd se zvoněním, aby mohli jít včas. Je však nutné vysvětlit dětem, že se nemají zapovídat na obědě nebo v šatně.

  4. 30.4. Divadlo Alfa – informace jste již obdrželi v notýsku a na našich stránkách. Předpokládaný příjezd do 12 hodin.

  5. 2.5. jarní vycházka – Pojedeme autobusem na Kubici – odtud po modré necelých 5 km na Babylon na hřiště. Autobusem zpět. Sraz v 7.40 na autobusovém nádraží (družinové děti vyzvednu z družiny). Příjezd v 11.40 (družinové děti opět odvedu do družiny). S sebou vhodné oblečení a obuv, pláštěnku na sezení v lese, svačinu, pití, 20kč na nanuka. Autobus zaplatím z třídního fondu.

  6. 28.5. V knihovně Boženy Němcové – pasování na čtenáře. Po souhlasu všech rodičů budu objednávat 2 knihy, které nám spisovatelka Zuzana Pospíšilová osobně podepíše. 1 knihu „Školní strašidla“ budeme číst již ve škole a druhou knihu „Prázdniny na talíři“ budou číst žáci přes prázdniny a dostanou jí k vysvědčení za odměnu. Peníze budu vybírat dle přesné kalkulace po objednání a potvrzení aktuální ceny. Nicméně celková částka za obě knihy by neměla přesahovat 260kč.

  7. 4.6. školní výlet do Svžna na farmu a koně. Částku 200kč zaplatili již všichni. V této částce je zahrnutá doprava vlakem tam i zpět a oběd. Sraz na hlavním vlakovém nádraží v 8.00 h. Družinové děti a ostatní budeme vycházet v 7.30 od školy. Příjezd 13.07 na vlakovou zastávku, kde si můžete děti vyzvednout. Všechny ostatní děti půjdou se mnou zpět do školy a družinové děti odvedu do družiny. S sebou vhodné oblečení (budou si chovat hodně zvířat), pití a malou svačinu na cestu. Budu potřebovat váš písemný souhlas, pokud se bude vaše dítě chtít projet na koni. Samozřejmě koně vede zkušená jezdkyně za uzdu, vaše dítě nebude jezdit samo. Kapesné dle vašeho zvážení - možný nákup některých suvenýrů, např. domácích vajíček, kuřat, koťat, atd. :).

  8. Příští rok volba povinně volitelného předmětu. Bližší informace upřesním včas. Volba většinou probíhá koncem května, začátkem června.

  9. Budeme vybírat peníze na sešity a pracovní sešity na příští rok. Zatím přesnou částku nevím.

  10. Služba v šatně dbá na pořádek a vhodné chování především ráno. Odpoledne v ní nehlídá.

  11. TV – prosím o vhodné oblečení, mikinu a boty na ven v případě hezkého počasí. V úterý a ve středu hlavně děvčata, prosím o oblečení, které jde rychle svlékat a oblékat.

  12. Mobilní telefony se vypínají v šatně při příchodu do školy a zapínají při odchodu ze třídy. O přestávkách si děti hrají mezi sebou a ne s mobilem. Nenechte se zmanipulovat dětmi, že všichni už mají telefon nebo tablet a jenom to vaše ho ještě nemá. Ve třídě má telefon asi 6 žáků a ti pravidla respektují.

  13. Děkuji všem, kteří nám zaslali papírové kapesníky a magnetky. 1/3 dětí mi smrká každou hodinu a spotřeba je nyní v pylové sezóně veliká.

  14. Problémy ve třídě řeší paní učitelka, v družině paní vychovatelka. V žádném případě neřešte, prosím jakékoliv problémy s cizím dítětem sami na vlastní pěst navíc na půdě školy. Děkuji za pochopení.