Jdi na obsah Jdi na menu
 


Poslední školní týden

24. 6. 2018

Vážení rodiče,

první školní rok se nám zdárně blíží ke konci. Máme před sebou poslední týden, který je vždy atypický. Ráda bych vás tímto informovala o jeho průběhu.

V pondělí bychom se „měli“ ještě učit. Nicméně bude to určitě formou aktivit a pokud nám to počasí dovolí, půjdeme i ven. Lešení nám zatím žádná firma nezačala stavět, tak se v naší třídě dá v tomto chladnějším počasí lépe přežít.

Čeká nás zároveň prázdninové vyklízení třídy. Některé věci si již děti odnesly. Moc se omlouvám, pokud některé dítě přineslo domů jiné desky na výkresy, než byly ty jeho, ale 8 žáků nemělo desky podepsané a ani si nepamatovaly, jak ty jejich vypadaly.

Už nám zbývá pouze portfolia každého žáka, které jsou docela těžké. Mají v nich veškeré pracovní sešity a práce za celý rok. Až je budete procházet doma s vašimi dětmi, všimněte si, nejen kolik toho zvládly, ale hlavně jak to zvládly. U všech dětí je vidět obrovský skok ve zlepšení grafomotoriky. Většina má krásně uvolněné zápěstí, jsou mnohem pečlivější a je vidět velkou snahu, které si opravdu cením. Samozřejmě, že se občas i něco nepovedlo, ale ani my dospělí nejsme dokonalí a občas chybujeme. Doporučuji si je doma založit. Mohou se někdy hodit. Děti by si na ně měly vzít pevnou tašku. Do aktovky se jim to nevejde. Buď si je odnesou v pondělí nebo ve středu.

V úterý máme sportovní den, kdy se soutěží o nejlepšího žáka a žákyni třídy i prvních tříd v disciplínách běh na 50m, dlouhý běh a ve skoku dalekém. Celá akce bude probíhat na hřišti GJŠB od 8.30. Sejdeme se v 8.00 před šatnou naší třídy a společně se na hřiště přesuneme. Měli bychom skončit někdy po 11 hodině. Děti si můžete vyzvednout přímo u hřiště, nebo u školy, kam je opět přivedu. Družinové děti odvedu do družiny. S sebou sportovní oblečení a správnou sportovní obuv. Prosím, ne cvičky! Nezapomeňte na svačinu a dostatek pití. Doufám, že nám bude počasí přát, neboť v případě deště není kam se schovat. Doporučuji i něco na zem na sezení, neboť nesoutěží všechny děti najednou, tak aby měly větší pohodlí při odpočinku.

Ve středu si budeme vyzvedávat školní sešity do druhé třídy.

Ve čtvrtek bude na náměstí probíhat přehlídka sportů, které mohou děti v průběhu roku v Domažlicích navštěvovat. Naše třída se určitě půjde podívat, aby měly děti inspiraci do budoucích let.

V pátek bude probíhat předávání vysvědčení. Mělo by trvat max. do 9 hodin, poté si můžete děi vyzvednout. S sebou pevné desky a tašku na knížku a další drobnosti. Děti, které již odjíždí na dovolenou si mohou vysvědčení vyzvednou od 9.července v kanceláři školy, nebo můžete poslat osobu s plnou mocí, která vám může vysvědčení vyzvednout v pátek po 9 hodině u nás ve třídě.

 

Poslední informace se týká tzv. Screeningu prvních tříd, který se každoročně provádí v každém ročníku, zejména v prvních třídách. Jde o metodu, při které se zjišťuje úroveň znalostí a dovedností každého žáka ve třídě i v ročníku v předmětech matematika a český jazyk. Tato metoda je především informativní především pro učitele, aby věděl, na co se má více u dětí ve třídě, tak i u jednotlivce zaměřit. Kde žák nejvíce chybuje a proč. Nejvíce jsme chybovali v interpunkčních znaménkách jak při přepisu slov, tak při diktátu. Ale jinak naše třída dopadla velmi dobře, což nás s dětmi velmi potěšilo. Screening na naší škole provádí speciální pedagog paní Mgr. Jana Klečková, se kterou jsem vás již seznámila na třídní schůzce. Testy mám u sebe k nahlédnutí. V případě zájmu se na mě neváhejte v tomto týdnu obrátit.

Přeji hezký zbytek víkendu.

S pozdravem

Hana Jindřichová